jueves, 19 de enero de 2023

 Boas, científicas e científicos!

Na entrada de hoxe deixámosvos un sinxelo experimento co que comprobar a presenza de lípidos nos alimentos. Estades list@s? Tomade nota!


MATERIAIS

- frascos ou vasiños de vidro transparentes

- pipetas

- mostras de distintos alimentos

- alcohol

- auga

- utensilios de cociña: coitelos ou tesoiras, táboas de cortar, morteiro


PROCEDEMENTO

1. Machacar ou triturar os alimentos e botar unha pequena cantidade 

en cada frasquiño.


2. Cubrir con alcohol e remexer.





3. Deixar asentar a mestura e extraer o líquido para outro frasco 

coa axuda das pipetas.




4. Engadir auga. Se o líquido queda transparente, o alimento non ten graxa. 

Se, pola contra, se volve turbio, significa que hai graxa.



A CIENCIA DETRÁS DA COCIÑA


Os lípidos ou graxas non se disolven na auga, pero si no alcohol. 

Resultado coas mostras de magdalena, pepino e Cola-Cao

Cando mesturamos os alimentos co alcohol conseguimos extraer as posibles mostras de graxa que puidera haber en cada un. Así, ao engadir a auga, a verdade sae a flote, porque a graxa flota na auga e non se disolve.


Hoxe para nos despedir ímosvos agasallar coas tomas falsas de Vega e Brais😂






No hay comentarios:

Publicar un comentario